Sport Aikido:

Istoric

Sport Aikido, cunoscut și sub denumirea de Aikido Tomiki, reprezintă o formă completă de tehnici de Aikido practicate în Școala noastră. Acest stil se diferențiază prin adăugarea elementelor de competiție și sistemul de randori (luptă controlată) în practica Aikido.

Istoria Sport Aikido își are rădăcinile în anii '50, când Kenji Tomiki, unul dintre elevii importanți ai fondatorului Aikido-ului, Morihei Ueshiba, a dezvoltat această ramură distinctă a Aikido-ului. Tomiki a fost influențat de filosofia lui Jigoro Kano, fondatorul Judo-ului, care a promovat principiile educative și de dezvoltare personală prin intermediul sportului. Astfel, Aikido Tomiki a adoptat o abordare sistematică și științifică, introducând elemente de randori (luptă controlată), kata (forme) și competiții.

Sport Aikido (Aikido Tomiki) a câștigat popularitate în rândul practicanților care doreau să-și testeze tehnicile într-un mediu competitiv, precum și în rândul sportivilor și atleților care căutau o modalitate de a-și dezvolta abilitățile fizice și de a-și măsura progresul într-un cadru sportiv. Acest stil se concentrează pe aplicarea tehnicilor Aikido într-un mod eficient și adaptat la contextul sportiv, promovând rapiditatea, precizia și controlul în timpul randori-ului.

Sport Aikido oferă practicanților noștri o modalitate captivantă de a explora și de a se dezvolta în Aikido. Fiecare antrenament se concentrează pe tehnici specifice, pe îmbunătățirea capacităților fizice și dezvoltarea abilităților necesare în competiții. Practicanții au ocazia de a învăța și de a aplica tehnicile Aikido într-un mediu controlat și sigur, sub îndrumarea atentă a instructorilor noștri experimentați.

În Școala de Aikido ne dedicăm în întregime practicii și promovării Sport Aikido (Aikido Tomiki). Această formă completă de tehnici de Aikido ne oferă posibilitatea de a explora și de a ne dezvolta abilitățile într-un mediu dinamic și competitiv. În cadrul cursurilor noastre, punem accentul pe dezvoltarea rapidității, coordonării, preciziei și a capacității de a lua decizii în timp real în timpul randori-ului.

Încheind, Sport Aikido (Aikido Tomiki) reprezintă nucleul practicii noastre în Școala de Aikido. Această formă de Aikido ne permite să explorăm principiile și tehnicile acestei arte marțiale într-un cadru sportiv și competitiv. Prin intermediul antrenamentelor noastre, ne propunem să dezvoltăm abilități fizice și mentale solide, precum și să promovăm valori precum fair-play, spiritul sportiv și respectul reciproc între practicanți.

Aflați mai multe despre ...