Școala de Aikido:

Filozofie și Valori fundamentale - Armonie și Respect

Filozofia și valorile fundamentale stau la baza fiecărei școli de Aikido, și astfel este și în cazul școlii noastre. Ne străduim să trăim și să promovăm aceste principii în fiecare aspect al practicii noastre și în viața de zi cu zi. Filozofia și valorile noastre reflectă esența Aikido-ului și ne ghidează în călătoria noastră către dezvoltarea personală și armonie.

La nivelul Școlii de Aikido filozofia este inspirată de învățăturile lui Morihei Ueshiba, fondatorul Aikido-ului. O-Sensei a dezvoltat Aikido-ul ca o cale de armonie și pace, o cale de a învăța să ne conectăm cu ceilalți și cu noi înșine.

În spiritul acestei filozofii, ne străduim să promovăm:

Armonie și non-violență

Aikido-ul ne învață să găsim căi de armonizare cu energiile puternice și să evităm lupta directă sau agresivitatea. Învățăm să transformăm și să redirecționăm energia adversarului pentru a ne proteja și a-i proteja pe cei din jur, într-un mod care minimizează daunele și promovează pacea.

Respect și etică

Respectul față de toate ființele și promovarea eticii în practica noastră reprezintă valori fundamentale în școala noastră de Aikido. Respectăm pe cei cu care ne antrenăm, pe instructorii noștri și tradițiile Aikido-ului. Etica și integritatea sunt aspecte esențiale în relațiile noastre și în modul în care ne manifestăm în comunitate.

Dezvoltare personală

Aikido-ul este mai mult decât o tehnică de autoapărare. Ne propunem să evoluăm și să ne dezvoltăm constant pe plan personal prin practica Aikido-ului. Învățăm să ne depășim limitele, să ne confruntăm cu fricile și să ne descoperim potențialul de a fi o versiune mai bună a noastră.

Empatie și înțelegere

Aikido-ul ne învață să fim empatici și să înțelegem perspectivele și nevoile celorlalți. Învățăm să ne conectăm cu oamenii într-un mod profund și autentic, să fim sensibili la emoțiile și experiențele lor și să răspundem într-un mod adecvat și înțelept.

Unitate și comunitate

Aikido-ul ne unește ca o comunitate, ca o familie. Învățăm să colaborăm, să lucrăm împreună și să ne sprijinim reciproc în călătoria noastră în Aikido și în viață. Ne străduim să cultivăm o atmosferă de susținere și încurajare în cadrul școlii noastre, unde fiecare practicant se simte valorizat și acceptat.

Aceste filozofie și valori fundamentale sunt cele care ne ghidează în practica Aikido-ului și în viața noastră de zi cu zi. Ele ne oferă un cadru etic și moral în care să ne dezvoltăm și să creștem, să ne conectăm cu ceilalți și să găsim echilibrul și armonia în viața noastră. În școala noastră de Aikido, filozofia și valorile noastre sunt fundamentul pe care ne construim învățătura și practica, și ele ne inspiră să fim o comunitate puternică și evoluată.

Aflați mai multe despre ...