Școala de Aikido:

Descoperă Arta Echilibrului și a Unității

Școala de Aikido reprezintă un loc dedicat descoperirii și practicării acestei arte marțiale fascinante și profunde. Iată în continuare o sinteză a valorilor, principiilor și aspectelor esențiale care definesc Școala de Aikido, pe care le vom detalia în articolele viitoare.

Istoric

Înțelegem importanța istoriei în dezvoltarea unei arte marțiale. În cadrul Școlii de Aikido am căutat să transmitem și să perpetuăm tradiția și învățăturile transmise de-a lungul timpului.

Fondator

Fondatorul nostru este un psiholog și psihoterapeut cu multă experiență în practica Aikido. El a adus o înțelegere profundă a conexiunii dintre minte, corp și spirit în timpul antrenamentelor și a împărtășit această înțelepciune cu toți practicanții noștri.

Filozofie și Valori

În Școala de Aikido promovăm armonia și non-violența ca valori fundamentale. Prin practica Aikido, căutăm să găsim un echilibru între noi înșine și mediul înconjurător, dezvoltând astfel o înțelegere profundă a relației noastre cu ceilalți și cu lumea în general.

Armonie și non-violență

Aikido promovează armonia și non-violența ca principii fundamentale. Prin practica Aikido învățăm să ne depășim instinctele agresive și să ne folosim energiile într-un mod constructiv, evitând violența și căutând întotdeauna soluții pașnice.

Respect și Etică

În cadrul antrenamentelor și în relația noastră cu ceilalți practicanți, promovăm valorile respectului reciproc și ale eticii. Respectul față de instructori, colegi și propria persoană reprezintă fundamentul unei practici sănătoase și armonioase.

Dezvoltare personală

Școala de Aikido oferă oportunități excelente pentru dezvoltarea personală. Prin practica constantă, ne îmbunătățim abilitățile fizice, începând cu coordonarea și echilibrul, și ajungând la forță și flexibilitate. În același timp, ne dezvoltăm și abilitățile mentale, cum ar fi concentrarea, disciplina și autocontrolul.

Empatie și Înțelegere

Aikido ne învață să fim deschiși și să avem empatie față de ceilalți. Practicând împreună învățăm să ascultăm, să ne adaptăm și să înțelegem nevoile și perspectivele celorlalți, creând astfel conexiuni mai profunde și relații armonioase.

Unitate și Comunitate

În Școala de Aikido promovăm unitatea și comunitatea. Ne străduim să construim un mediu în care toți practicanții se simt acceptați, încurajați și sprijiniți în progresul lor. Fiecare persoană aduce contribuția sa unică la crearea unei comunități puternice și armonioase.

Misiune și Obiective

Misiunea noastră este de a oferi instruire de calitate în Aikido și de a promova această artă marțială ca un mijloc de dezvoltare personală și de creștere spirituală. Obiectivele noastre includ formarea practicanților într-o manieră tehnică și filozofică autentică, și promovarea valorilor Aikido în rândul comunității.

Instructori

Școala de Aikido este condusă de un instructor principal cu o vastă experiență în practica și învățarea Aikido. El este fondatorul Școlii noastre și are gradul 4 dan. Alături de el, avem alți instructori și asistenți care au trecut proba timpului și s-au format cu pasiune și perseverență, ca ucenici ai instructorului principal.

Dojo

Suntem mândri să avem un Dojo spațios și bine echipat. Cu 110 mp de tatami profesional omologat pentru competițiile internaționale de Judo, asigurăm un mediu adecvat pentru practica Aikido. Dojo-ul nostru dispune de vestiare separate pentru bărbați și femei, iar pentru părinți și însoțitori, oferim un loc generos în care pot aștepta sau pot asista la antrenamente.

Cursuri și Program

În Școala de Aikido oferim trei clase distincte pentru diferite grupe de vârstă:

Clasa Co - copii 6-9 ani

Clasa Ka - kadeți 10-13 ani

Clasa JuSe - juniori și seniori 14+ ani
Fiecare clasă beneficiază de două antrenamente pe săptămână, fiecare cu o durată de 60 de minute. În plus, organizăm periodic seminarii de pregătire pe diverse teme, multe dintre acestea fiind gratuite.

Cotizații

Cotizațiile reprezintă sprijinul financiar esențial pentru comunitatea noastră de Aikido. Prin contribuția membrilor, putem organiza evenimente speciale, aduce instructori de renume și îmbunătăți facilitățile din Dojo. Cotizațiile demonstrează angajamentul și susținerea față de comunitatea noastră. Prin participare activă și contribuție financiară, fiecare membru devine parte din această familie marțială unită, consolidând și dezvoltând Școala de Aikido.

Aceasta este doar o sinteza a valorilor și aspectelor importante ale Școlii de Aikido. Prin practica Aikido, căutăm să ne dezvoltăm armonia interioară, să ne îmbunătățim abilitățile fizice și să cultivăm relații sănătoase și respectuoase cu ceilalți. Suntem dedicați promovării Aikido ca un mijloc de transformare personală și de dezvoltare spirituală.

Aflați mai multe despre ...